Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Ultrazvuk color doppler štitaste žlezde i hormonski status FT4 i TSH!

Color doppler štitaste žlezde i hormonski status FT4 i TSH za 3.500 din

  • Super cena
  • 3500 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 9

  • Ultrazvuk color doppler štitaste žlezde
  • Hormonski status FT4 i TSH
  • Poliklinika Dr. Rončević

Ultrazvučna dijagnostika je prva i primarna dijagnostička metoda a ultrazvuk sa color dopplerom je savršenija varijanta koja pored struktura tkiva prikazuje protok i prokrvljenost kroz tkivo što je vrlo važno kada je u pitanju pregled štitaste žlezde. Savremeni način zivota koji podrazumeva ubrzani tempo i stresne situacije doveo je do toga da su bolesti štitaste žlezde u konstanom porastu .
 
Najčešći poremećaji rada štitaste žlezde su njena smanjena funkcija (hipotireoza) i povećana funkcija (hipertireoza).
 
Osnovni simptomi smanjenog rada štitaste žlezde su umor, malaksalost, usporenost, depresivno raspoloženje, emocionalna labilnost, nepodnošenje hladnoće, zaboravnost, nespecifični bolovi u mišićima, uključujući i bolove u grudima i otežano disanje. Dolazi do opadanja kose, porasta telesne težine, pojave otoka oko očiju (očnih kapaka), te šaka i stopala. Koža je suva, bleda, zadebljala, perutava. Pacijenti mogu imati usporen rad srca, zatvor, dok se u laboratoriji često nalaze povišene vrednosti holesterola. U slučaju pojačanog rada štitaste žlezde najčešći simptomi su nervoza, pojačano znojenje, nesanica, tremor (podrhtavanje) prstiju šaka, učestale stolice, nepodnošenje toplote, te gubitak u telesnoj težini.
 
O značaju prevencije smo više puta pisali a sada ćemo samo istaći da je ovo prvi i neophodni pregled kojim se stiče uvid u stanje i hormonski  rad stitaste žlazde koja je što i samo ime kaže štit u odbrani našeg organizma.

Poliklinika Dr Rončević

Poliklinika Dr Rončević,
Baba Višnjina 37,
Beograd,
Srbija

www.ultrazvuk-drroncevic.com

Dodatno predlažemo i...