Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

24h EKG holter i 24h holter krvnog pritiska!

Holter EKG i holter krvnog pritiska

  • Super cena
  • 4500 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 8

  • EKG holter  holter krvnog pritiska 24h
  • Postavljanje i skidanje holtera
  • Nalaz lekara specijaliste (očitavanje holtera)
  • Dijagnostički centar Balkan Medik

Holter!

Ponuda obuhvata 24h EKG holter ili holter krvnog pritiska. Holter EKG snimanje izvodi se tako što se pacijentu na grudni koš postave elektrode, koje su povezane sa malim aparatom. Sam aparat, nešto veći od mobilnog telefona, beleži elektrokardiogram pacijenta sve vreme, najčešće u periodu od 24h. Pacijent tokom nošenja holtera obavlja uobičajene dnevne aktivnosti koje beleži u dnevnik i saopštava kardiologu radi što preciznijeg tumačenja nalaza. Nakon 24 sata nošenja medicinsko osoblje skida sa pacijenta holter. Podaci se sa aparata prebacuju u kompjuter i kardiolog analizira EKG pacijenta za čitav period nošenja (prati se srednja srčana frekvencija, depresija ST segmenta, poremećaji srčanog ritma, pauza, QTc interval i varijabilnost srčane frekvencije kao samostalan dijagnostički pokazatelj). Kardiolog na osnovu analize EKG-a, uočava da li postoje poremećaji srčanog ritma, poremećaji provođenja srčanog impulsa, epizode ishemije i predlaže dalju dijagnostiku ili lečenje.

Indikacije za Holter EKG-a su: poremećaji srčanog ritma (aritmija), krize svesti, vrtoglavice… Holter pritiska je aparat koji nezavisno od vaše psihe, svesnog ili podsvesnog uticaja pokazuje tačne vrednosti krvnog pritiska tokom dana, noći, tj. fiziološke oscilacije. Sve u cilju ranog otkrivanja hipertenzije, odluke o uvođenju antihipertenzivne terapije, praćenju terapijskog efekta na vrednosti krvnog pritiska i određivanju doze i vremena uzimanja leka.

Kome je namenjen ovaj pregled: ukoliko je visok klinički krvni pritisak izmeren kod osoba sa inače niskim ukupnim kardiovaskularnim rizikom, ako je primećeno značajno odstupanje između vrednosti krvnog pritiska kliničkog i kućnog merenja, ako sumnjate u rezistentnost na terapiju, ukoliko sumnjate na hipotenzivne epizode, posebno kod starijih i dijabetičara, ako ste trudnica i imate povećan klinički krvni pritisak i sumnja se na preeklampsiju.

Dijagnostički centar Balkan Medic

Dijagnostički centar Balkan Medic je osnovan sa ciljem da pruži najbolju uslugu i dijagnostiku. Nalazi se u srcu Beograda, na Dorćolu. Svakog radnog dana i subote, tu je ljubazno osoblje i stručni tim lekara, spreman da u svakom trenutku najefikasnije odgovori na sve zahteve. U tome pomaže kvalitet medicinskih usluga, znanje i najmodernija oprema gde je partner kompanija Visaris. Nakon dugogodišnje prakse, iskustva, znanja i reputacije stečene u najvećim državnim ustanovama, rešili su da to pretoče u privatnu praksu i svim dosadašnjim korisnicima pruže još kvalitetniju uslugu i negu. Fokusirani su na svakog pacijenta, pre svega ljudski, a zatim i profesionalno.

 

Dijagnostički centar Balkan Medic

Dijagnostički centar Balkan Medic,
Rige od Fere 22,
Beograd,
Srbija

balkanmedic.rs

Dodatno predlažemo i...