Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Magnetna rezonanca glave i angiografija krvnih sudova glave bez kontrasta!

Dijagnostički centar Zemun - 16 godina sa Vama

  • Super cena
  • 14950 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 5

  • Magnetna rezonanca glave
  • Angiografija krvnih sudova glave
  • Snimanje se vrši na zatvorenoj magnetnoj rezonaci
  • Obavezno zakazivanje termina

MAGNETNA REZONANCA-MR
ŠTA JE MAGNETNA REZONANCA (MR):

Magnetna rezonanca (MR) je najsavremenija dijagnostička tehnika snimanja koja proizvodi slike visoke rezolucije unutrašnjih struktura tela uz pomoc magnetnog polja i radiofrekventnih talasa bez korišćenja štetnog jonizujućeg zračenja. Koristi se u dijagnostokovanju tumora, neuroloških problema, ortopedskih stanja, procene vaskularnih struktura i vaskularizacije organa kao i za mnoga druga stanja. MRI mozga kao najčešća procedura koristi se za detektovanje i dijagnostikovanje oboljenja mozga svih vrsta.

KAKO SE PRIPREMITI ZA MR PREGLED:

Pacijenti moraju da znaju o eventualnim metalnim implantima (pace maker, stentovi, metalni srčani začistak, endoproteze...) ili eventualnim stranim metalnim objektima (geleri, metalni opiljci...) u svom telu, a obavezno je obavestiti radiologa i tehničara o tome pre započinjanja pregleda. ,Pre pregleda pacijenti mogu jesti normalno, a nakon pola sata koliko prosečno traje pregled mogu se vratiti uobičajnim aktivnostima. Preporučujemo pacijentima da obuku komfornu i široku odecu (trenerka). Metalni predmeti poput sata, mobilnih telefona, ključeva, nakita, kreditnih kartica i drugih metalnih predmeta treba ostaviti kući ili dati na čuvanje osobi koja je u pratnji pacijenta. Sitni metalni predmeti na odeći mogu uticati na kvalitet slike tako da je neophodno izbegavati odeću sa metalnim delovima (rajfesluse, drikere, šljokice...). Ne bi trebalo nanositi dezodorans ili šminku pre pregleda.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI TOKOM MR PREGLEDA:

Snimanje je bezbolno. Najčešće traje do 30 minuta. Pacijent se prvo upoznaje sa osobljem DC Zemun-a i može da pita osoblje našeg centra sve šta ga zanima. Nakon toga pacijent legne na tapaciran sto na aparatu za MR koji se dovodi u adekvatan položaj za pregled. Tokom pregleda se emituju radio talasi na osnovu kojih se generiše slika. Emitovanje talasa proizvodi zvukove. Pacijent je tokom pregleda u stalnoj komunikaciji interkomom sa tehničarem. Jedina stvar koju pacijent treba da uradi tokom pregleda je da leži što mirnije moguće. Svaki nagli pokret može dovesto do zamućenja slike i onda je neophodno ponoviti taj deo pregleda.

ŠTA AKO SAM KLAUSTROFOBIČAN/A:

Naš aparat je otvorenog tipa što znači da ne postoji klaustrofobičan tunel kao kod ostalih MR aparata, već je prostor oko pacijenta otvoren te pacijenti koji se ne bi prijatno osećali u klasičnom, zatvorenom aparatu za MR kod nas se osećaju prijatno i pregledi se obavljaju bez problema.

DA LI JE MR PREGLED BEZBEDAN PO VAŠE ZDRAVLJE:

Do danas nema poznatih negativnih efekata magnetne rezonance tako da se pregled sprovodi i kod trudnica i kod dece. Slike se proizvode na bazi magnetnog polja za razliku od rendgena i skenera koji koriste jonizujuće zračenje koje ima negativno dejstvo na organizam. Ukoliko znate ili sumnjete da postoje metalni predmeti u Vašem telu molimo Vas da o tome obavezno obavestite osoblje DC Zemun-a. Ukoliko je neophodno u svakom trenutku možete zatražiti da se pregled zaustavi.

KOJI MR APARAT/I SE KORISTE U DC ZEMUN:

DC Zemun poseduje dva aparata za MRI. HITACHI AIRIS VENTO jedini aparat za MRI otvorenog tipa u regionu koji je idealan za pacijente koji se plaše skučenog zatvorenog prostora.

KAKO PREUZETI NALAZE:

Lično (najčešće su gotovi do pola sata nakon završetka pregleda) ili E-mailom.

Dijagnostički Centar Zemun:

Brinući o Vašem Zdravlju prethodnih 16 godina i uvažavajuči sve Vaše realne potrebe u prevenciji i dijagnostici bolesti, Dijagnostički Centar Zemun je angažovao ekipu vrhunskih medicinskih stručnjaka i nabavio novu medicinsku opremu, čime je omogućio proširenje broja i vrsta dijagnostičkih procedura.

Uz proverenu ekipu radiologa iz oblasti CT, MR i Ultrazvučne dijagnostike i subspecijalista iz oblasti neurologije, kardiologije, urologije i pulmologije, koji koriste najsavremenije dijagnostičke uređaje, spremni smo da na najbolji način omogućimo dobijanje pravovremene i tačne dijagnoze.

Dugogodišnji kvalitetan rad, permanentno ulaganje u kvalitet stručnog tima i korišćenje najnovijih naučnih i tehnoloških dostignuća je omogućio da specijalistička ordinacija iz oblasti radiološke dijagnostike preraste u zdravstvenu ustanovu – specijalnu bolnicu za neurologiju. Dakle, spojili smo poslednju reč medicinske tehnike, adekvatan prostor, obučene eksperte i ostvarili uslove evropske medicine.

Dijagnostički Centar Zemun

Dijagnostički Centar Zemun,
Tošin bunar 6,
Beograd,
Srbija

www.dc-zemun.com

Dodatno predlažemo i...