Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Multislajsni skener regije po izboru u Dijagnostičkom centru Zemun!

MSCT skener sa kontrastom regije po izboru (abdomen, karlica, grudni koš, glava) + CD, film i opis doktora

  • Super cena
  • 9500 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 10

  • Multislajsni skener sa kontrastom regije po izboru
  • Abdomen, karlica, grudni koš ili glava
  • CD, film i opis doktora
  • Obavezno zakazivanje termina

KOMPJUTERIZOVANA TOMOGRAFIJA - CT
ŠTA JE SKENER (CT):

Komjuterizovana tomografija (CT) je metoda pregleda koja koristi rendgenske zrake u kombinaciji sa digitalnim detektorima i najnovijim komjuterskim tehnologijama da bi se dobile detaljne slike bilo kog dela tela. Najnoviji multislajsni aparati pružaju 3D prikaz pluća, abdominalnih organa, kostiju i bilo kog dela tela, a uz primenu kontrastnog sredstva vrlo precizan prikaz krvnih sudova bilo koje regije tela i to za kratko vreme uz male doze zračenja.

KAKO SE PRIPREMITI ZA CT PREGLED:

Pre samog pregleda osoblje DC Zemun-a daće Vam upitnik koji je potrebno da popunite kako bismo potvrdili da ste odgovarajući kanditat za pregled. Za većinu pregleda na CT aparatu potrebna je primena kontrastnog sredstva, a u tom slučaju, za sve pacijente, neophodno je da imate biohemijske nalaze - ureu i kreatinin, dok za pacijente koji boluju od diabetesa potrebna je posebna priprema. S obzirom na gore navedeno zamolili bi Vas da dođete u naš centar 10 minuta pre zakazanog termina.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI TOKOM CT PREGLEDA:

Pregled je bezbolan.

Najčešće traje između 10 i 15 minuta.
Pacijent leži (najčešće na leđima).
Potrebno je da pacijent lezi što mirnije moguće.
Tokom pregleda ponekad je potrebno kratkorajno zadrzavanje daha.

DA LI JE CT PREGLED BEZBEDAN PO VAŠE ZDRAVLJE:

CT pregled podrazumeva korišćenje jonizujućeg zračenja. Lekar koji šalje pacijenta na CT pregled procenjuje rizik povezan sa zračenjem u odnosu na korist koju dobija sa informacijama od CT pregleda. Pregled ne bi smeo da se sprovodi kod trudnica, te ukoliko ste trudni lil postoji mogućnost da ste trudni o tome obavezno obavestite naše osoblje. Kod populacije mlađe od 18 godina ukoliko postoji mogućnost bolje je obaviti pregled na aparatu za magnetnu rezonancu - MR.

KOJI SE APARAT KORISTI U DC ZEMUN:

U DC Zemun-u korsiti se multislajsni skener koji omogućava brz pregled uz malu dozu zračenja.

KAKO PREUZETI NALAZE:

Lično (najčešće su gotovi do pola sata nakon završetka pregleda) ili E-mailom.

Dijagnostički Centar Zemun:

Brinući o Vašem Zdravlju prethodnih 16 godina i uvažavajuči sve Vaše realne potrebe u prevenciji i dijagnostici bolesti, Dijagnostički Centar Zemun je angažovao ekipu vrhunskih medicinskih stručnjaka i nabavio novu medicinsku opremu, čime je omogućio proširenje broja i vrsta dijagnostičkih procedura.

Uz proverenu ekipu radiologa iz oblasti CT, MR i Ultrazvučne dijagnostike i subspecijalista iz oblasti neurologije, kardiologije, urologije i pulmologije, koji koriste najsavremenije dijagnostičke uređaje, spremni smo da na najbolji način omogućimo dobijanje pravovremene i tačne dijagnoze.

Dugogodišnji kvalitetan rad, permanentno ulaganje u kvalitet stručnog tima i korišćenje najnovijih naučnih i tehnoloških dostignuća je omogućio da specijalistička ordinacija iz oblasti radiološke dijagnostike preraste u zdravstvenu ustanovu – specijalnu bolnicu za neurologiju. Dakle, spojili smo poslednju reč medicinske tehnike, adekvatan prostor, obučene eksperte i ostvarili uslove evropske medicine.

Dijagnostički Centar Zemun

Dijagnostički Centar Zemun,
Tošin bunar 6,
Beograd,
Srbija

www.dc-zemun.com

Dodatno predlažemo i...