Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Test na prisustvo Helicobacter pylori i okultno krvarenje u stolici!

Test kojim se utvrđuje postojanje Helicobacter pylori i okultnog (nevidljivog) krvarenja u stolici

  • Super cena
  • 1000 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 23

  • Test na prisustvo Helicobacter pylori u stolici
  • Test na okultno (nevidljivo) krvarenje u stolici
  • Kupon se može koristiti na tri lokacije u gradu
  • INEP Institut za primenu nuklearne energije

Helicobacter pylori test:

Ovim je testom moguće utvrditi prisustvo Helicobacter pylori u stolici. Za razliku od testova na istu bakteriju koji se rade iz krvi i gde se utvrdjuje prisustvo antitela na ovu bakteriju, mi utvrdjujemo prisustvo same bakterije. Test ima veliku dijagnostičku specifičnost i koristi se sve više. Helicobacter pylori je bakterija koja dobro opstaje u kiseloj želudačnoj sredini i izaziva različite smetnje koje su individualnog karaktera. Najčešće su: nadutost, brza probava posle jela, gorusica, bolovi, neredovna stolica itd.
Podaci do čega duža infekcija ovom bakterijom može dovesti su različiti. Pored akutnog i hroničnog gastririsa, tu je i čir želudca i dvanaestopalačnog creva najčešće.
Dodjite i proverite, potreban je samo mali uzorak stolice donet u maloj namenskoj posudi koja se kupuje u apoteci i rezultat imate istog dana . Rezultat se izdaje kao pozitivan ili negativan.

Test na okultno (nevidljivo) krvarenje u stolici:

Rak debelog creva po učestalosti spada medju prva tri maligna oboljenja u Srbiji. U ranom stadijumu procenat izlečenja je iznad 90%, dok u metastatskoj fazi bolesti ne prelazi 5%. Od raka debelog creva može da oboli svako, ali se on najčešće javlja kod ljudi starijih od 50 godina. Nije u potpunosti utvrdjeno zašto rak nastaje, ali se uobičajeno kao najčešći faktori rizika navode nasledni uticaji, način ishrane (ishrana bogata crvenim mesom i životinjskim mastima), gojaznost, dijabetes i nezdrav stil života (životne navike, kao što su pušenje, konzumacija alkohola, slaba fizička aktivnost).

Medjutim, u današnje vreme, teško je sprovoditi sve što nam stručnjaci savetuju. Na nasledne faktore ne možemo uticati, jer smo darovani od svojih predaka još po rodjenju. Na izbor kvalitetnog mesa, organskog povrća i voća, i bezbroj obaveza, koje "moramo" da izvršimo, a uključuju višesatni boravak u kancelariji i kući, takodje relativno teško. Na kraju dana, umesto brzog hoda, radije se opredeljujemo za beg od svakodnevice, u naš stari, dobri krevet. U svoj toj brzini i usled nedostatka novca (jer zdrava hrana je "skup hir") jedemo šta stignemo, usput neki od nas popuše po koju cigaretu, kako bi "kobajagi" otklonili stres, a većina se rukovodi izrekom "valjda neće baš mene".

U datim okolnostima savetujemo vam da PROMENITE PRISTUP SOPSTVENOM ŽIVOTU, da osluškujete svoj organizam, da budete umereni u svemu i pokušate u svakoj aktivnosti da pronadjete dašak zadovoljstva. Napravite PLAN KONTROLNIH PREGLEDA, i svakog meseca proverite po jedan segment organizma, jer je RANIM OTKRIVANJEM bilo koje bolesti LEČENJE ZNATNO EFIKASNIJE. U tome vam i mi možemo pomoći, konsultacijama sa našom dr Jasminkom Miloradović.

Neka jul i avgust mesec posluze kao mesec prvog pregleda (skrininga) debelog creva pomoću TESTA NA OKULTNO KRVARENJE (FOB TEST). Podrazumeva testiranje zdravih osoba, bez prisutnih simptoma i znakova bolesti, u cilju otkrivanja promena, koje mogu da ukažu na prisustvo neke od bolesti debelog creva. FOB test omogućava detektovanje krvi u stolici, koja se ne može videti golim okom. Rezultat se takodje izdaje kao pozitivan / negativan.

Laboratorija za medicinsku biohemiju, mikrobiologiju sa parazitologijom i imunodijagnostiku je deo Instituta za primenu nuklearne energije - INEP. Dugo iskustvo u laboratorijskim ispitivanjima ima snažan oslonac u naučnom radu koji istovremeno predstavlja bazu za razvoj i proizvodnju imunodijagnostičkih testova namenjenih zdravstvu. U INEP-u je zaposleno više od trideset doktora nauka među kojima su lekari, biohemičari, farmaceuti, molekularni biolozi, biolozi, fiziko-hemičari i hemičari.

Vrše se sledeća laboratorijska ispitivanja uzoraka biološkog materijala: određivanje hormona, tumorskih markera, imunoglobulina, autoantitela, antitela na parazite, biohemijske i hematološke analize, analiza urina, spermogram, spermocitogram i mikrobiološke analize.

U cilju unapređenja kvaliteta rada, celokupna delatnost Instituta sertifikovana je 2001. godine prema standardu kvaliteta ISO 9001:2000. Laboratorija INEP-a je jedna od prvih u Srbiji (2003. godine) akreditovana po zahtevimastandarda ISO/IEC 17025.

Sertifikat o akreditaciji možete pogledati ovde.

INEP Institut za primenu nuklearne energije

INEP Institut za primenu nuklearne energije,
Svetozara Markovića 44,
Beograd,
Srbija

www.inep.co.rs

Dodatno predlažemo i...